فرهاد شیبک با بیان اینکه روستا موتور محرک توسعه ملی می باشد افزود:حدود ۲۶ درصد جمعیت کشور و ۶۵ درصد جمعیت کلاله در روستاها زندگی میکنند و فعالیت آنان در بخش کشاورزی قریب به ۳۰ درصد اقتصاد ملی کشور کمک می کند.
فرماندار کلاله به تشریح طرح یاریگران زندگی در روستا پرداخت و گفت:هدف از این طرح کمک به سالم سازی خانواده در حوزه سو مصرف، ایجاد انگیزه و امید برای بهبودی مصرف کنندگان و ایجاد حساسیت نسبت به کاهش اعتیاد است.
طالبی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان نیز گفت:اعتیاد یکی از مهمترین عوامل موثر بروز جرائم خرد و ..در کشور است زیرا ۵۵ درصد طلاق ها، ۶۵ همسر ازاریها، ۳۰ درصد شرارت ها، ۳۵ درصد کودک ازاریها، ۲۰ درصد قتل های عمد، ۴۰ درصد سرقت ها،۲۰ جرایم منکراتی و..مستقیما با موضوع مواد مخدر مرتبط هست.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گفت:در شیوع اعتیاد مولفه های لذت طلبی، کنجکاوی، عدم ٱگاهی و شرایط محیطی و خانواده تاثیر گذار است.
وی ادامه داد:خانواده ها هر روز باید سه سوال را از خود بپرسند که فرزندشان کجاست؟ با کیست؟ و چه می کند؟ زیرا به طور معمول خانواده ها پنج سال بعد متوجه اعتیاد فرزندشان میشوند.
طالبی تصریح کرد:نگاه اول طرح یاریگران زندگی در روستا با اولویت و رویکرد توجه به جمعیت سالم، فراهم کردن جایگاه گفتمانی در روستاها و به صورت مردم پایه و روستا محور کردن پیشگیری از اعتیاد توسط دهیار، شورا ، امام جماعت، پایگاه بسیج و مراکز آموزشی است و می توان در نشست های گفتمانی مباحث محیطی را با نگاه بومی و منطقه به منصه ظهور رساند.
گفتنی است در پایان مراسم، ضمن ابلاغ احکام دبیران 27 روستای کلاله،علی خلیلی قهرمان کلاله ای آلیش کشور به عنوان سفیر سلامت طرح یاریگران زندگی در روستاهای شهرستان معرفی شد.