فرسایش خاک اراضی شیبدار و پایین دست شهرستان کلاله را تهدید میکند

لینک کوتاه خبر: https://golestanp.ir/?p=105611کپی به کلیپ‌بورد

فرسایش خاک اراضی شیبدار و پایین دست شهرستان کلاله را تهدید میکند

فرماندار کلاله در جلسه کمیته اراضی شیبدار شهرستان گفت : فرسایش خاک اراضی شیبدار و پایین دست شهرستان کلاله را تهدید میکند و این در حالیست که هرساله با افزایش بارش ها، شاهد وقوع سیلاب از بالادست و تخریب زمین های کشاورزی پایین دست ، جاده ها ، پل ها و روستاها هستیم .

برزگر در ادامه با اشاره به تاکید وزارت جهاد بر کاشت درخت زیتون افزود : چرا زیتون ، چرا به سمت درخت های بومی منطقه از جمله انار ، توت و گردو ، سیب و تمشک که در سی یا چهل سال قبل در شهرستان کشت میشد نرویم که هم سبب درآمد بالا برای کشاورزان و احیا و جلوگیری از فرسایش خاک مراتع و جنگل ها می شود .

وی با اشاراه به تاثیرات درخت توت در اقتصاد خانوار گفت : در گذشته شهرستان کلاله مرکز توتستان بود و این درخت نیز در اشتغال خانوار روستایی بسیار تاثیرگذار بود و امروز دیگر آثاری از آن باقی نمانده و باید سعی در احیای این درختان کنیم و قطعا امسال یکی از اولویت های کاری ما در روستاها ایجاد و توسعه توتستان است .

فرماندار کلاله سپس به سابقه کلاله در پرورش گل های زینتی و دارویی پرداخت و گفت : شهرستان کلاله همانطور که از نامش پیداست در گذشته ای نه چندان دور مرکز پرورش و کشت گل های طبیعی و گیاهی بوده است و باید با شناسایی این پتانسیل ها سعی کنیم تا این گونه ها را در شهرستان احیا کنیم .

علیزاده رئیس جهاد کشاورزی شهرستان نیز در ادامه با اشاره به تعهدات شهرستان در کشت باغات گفت : امسال 1500 هکتار تعهد کشت زیتون در شهرستان داریم و باید سعی کنیم تا با همیاری ادارات شهرستان از جمله منابع طبیعی و بخشداری و دهیاری ها این زمینه را در بین مردم و کشاورزان روستایی محیا کنیم .

وی افزود : 27 آبان ماه همایش اراضی شیبدار در کلاله با حضور معاون وزیر جهاد و رئیس سازمان امور اراضی کشور و مدیران استانی در کلاله برگزار می شود .

باقری مجری طرح اراضی شیبدار استان گفت : از لحاظ درآمد سرانه استان گلستان در بین سایر استان های کشور 31 است که این آمار بسیار پایینی است و باید سعی کنیم تا طی یک برنامه ریزی مدون به استانداردهای درآمد در کشور برسیم که در اراضی شیبدار تنها راه رسیدن به این هدف احداث باغات است .

وی در ادامه افزود : در سال 17 تن فرسایش خاک در استان داریم که این جای بسی تامل دارد و اگر وضعیت به همین منوال پیش برود تا ده الی بیست سال آینده دیگر اراضی شیبداری باقی نخواهد ماند .

باقری با اشاره به نهال های زیتون تولید شده گفت : نهال های زیتون تولید شده همه لیبل دار هستند و اگر احیانا درختی به ثمر ننشست یا بار خوبی نداد باغدار می تواند با فاکتوری که از مراکز خرید نهال گرفته از این مراکز در دادگاه شکایت کنند و تا 3 برابر خسارت وارده را دریافت کنند .

مجری طرح اراضی شیبدار استان در ادامه اظهار داشت : کار در اراضی شیبدار سخت است و یک درخت یکساله کروناکی 32 عدد بار میبندد .

وی در ادامه با اشاره به طرح کاشت زعفران در روستای وامنان گفت : کشت زعفران در روستای وامنان با 100 متر شروع و امروز به 120 هکتار افزایش یافته است و نوع زعفران وامنان هم به لحاظ درجه بندی جزو زعفران های درجه یک در کشور است و امروز دیگر معضل اشتغال و مسایل و آسیب های اجتماعی و کوچ و مهاجرت از آن منطقه را نداریم و که این حاصل ایجاد ، رشد و توسعه مزارع زعفران در این منطقه است .

باقری در ادامه افزود : بمنظور حمایت از باغداران و احیای باغات به باغداران مناطق کمتر بازده تا مبلغ 1 میلیون تومان وام بلاعوض داده می شود .

شهرستان کلاله به سبب همجواری و قرار گرفتن در یک منطقه کوهستانی منتج به پارک ملی گلستان و بارش های سیل آسا و تغییر آب و هوا و اقلیم و کاهش دما در دو دهه اخیر که سبب بروز خسارات جبران ناپذیری به بخش های مختلف شهرستان در حوزه های اقلیم شناسی از جمله فرسایش خاک ، جاری شدن سیلاب ، خشک سالی و بروز خسارت های فراوان به بخش کشاورزی و مناطق مسکونی و زیرساخت های شهرستان وارد آورده است که این مهم میطلبد با عنایت به مصوبه دولت در ایجاد جاده جایگزین پارک ملی گلستان برنامه ای اصولی و بلند مدت در رفع این مشکلات اندیشیده شود /

 

گزارش تصویری

جدیدترین اخبار

در طول جنگ 40 روزه، دولت با تمام توان پای کار مردم ماند، از رئیس جمهور تا وزرا و استانداران و مدیران و کارمندان، همه پای کار بودند تا روند خدمت رسانی به مردم مختل نشود و نگرانی بابت کمبود کالاها، سوخت و … به اضطراب ناشی از حملات دشمن افزوده نشود. در نتیجه همین اقدامات نیز هیچ کمبودی در تامین نیازهای مردم ایجاد نشده و ارائه خدمات به آنان تداوم یافت.
🔹فرماندار کلاله، در نشستی با بانوان این شهرستان، با تأکید ویژه بر دعوت همگانی به مشارکت حداکثری در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در ۱۱ اردیبهشت، همه شهروندان را به حضور پرشور فراخواند. وی رشد چشمگیر کاندیداتوری بانوان را نشانه‌ای از توانمندی مدیریتی آنان دانست و بانوان را ستون‌های توسعه محلی توصیف کرد.
بازدید میدانی محمود سالاری فرماندار کلاله از مراحل پیشرفت عملیات خط انتقال روستای چهارمازو
این جلسه با حضور مهندس باقری معاون سیاسی امنیتی فرمانداری و اعضای هیأت اجرایی انتخابات شهرستان، به منظور بررسی دقیق و انتخاب افراد واجد شرایط برای این مسئولیت مهم، برگزار گردید.
🔹تجمع مردمی دلدادگان قائد شهید امام خامنه ای در سی ششمین شب از شب های اقتدار کلاله ای ها در میدان امام خمینی(ره)
در این دیدار محمود سالاری فرماندار کلاله، آخوند غراوی نماینده استان در مجلس خبرگان و دنکوب مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان در استان گلستان حضور داشتند.
دسترس پذیری
سایز نوشته ها
فاصله بین خطوط
فاصله بین حروف
×
اطلاعیه حریم خصوصی:

این افزونه از کوکی‌ها برای بهبود تجربه شما و ارائه تنظیمات دسترسی شخصی‌سازی‌شده استفاده می‌کند. این کوکی‌ها در مرورگر شما ذخیره می‌شوند و به ما امکان می‌دهند تا اندازه فونت، طرح‌های رنگی و سایر ویژگی‌های دسترسی را به خاطر بسپاریم. با استفاده از این افزونه، با استفاده از کوکی‌ها برای این اهداف رضایت می‌دهید. شما می‌توانید کوکی‌ها را هر زمان در تنظیمات مرورگر خود حذف یا مسدود کنید. لطفاً توجه داشته باشید که انجام این کار ممکن است بر تجربه شما در استفاده از سایت تأثیر بگذارد.