برداشت زیتون از باغات کلاله آغاز شد

لینک کوتاه خبر: https://golestanp.ir?p=108670کپی به کلیپ‌بورد

برداشت زیتون از باغات کلاله آغاز شد

 مهندس علی علیزاده مدیر جهاد کشاورزی کلاله گفت : در این شهرستان 918 هکتار باغ زیتون وجود دارد که 450 هکتار آن به مرحله باردهی رسیده است .

وی گفت : درختان زیتون شهرستان کلاله در بخش کنسروی، رقم زرد و در روغنی، رقم کرونایکی است که پیش بینی می کنیم با میانگین عملکرد 2 تن در باغات دیم ، بیش از 900 تن تولید زیتون داشته باشیم که 350 تن آن کنسروی و 550 تن ، زیتون روغنی باشد .

علیزاده در ادامه به شرایط آب و هوایی شهرستان اشاره کرد و گفت : آب و هوای مدیترانه ای – تابستانهای گرم و زمستانهای ملایم – میزان بارندگی بالای 400 میلی متر در سال ، کمکهای دولت در ترغیب کشاورزان دارای اراضی شیب دار برای تبدیل مزارع به باغات ، درآمد مناسب کشاورزان از این عرصه ها باعث شده است تا روند توسعه باغات مثمر در شهرستان سرعت بگیرد .

علیزاده اعلام کرد : سال گذشته در اراضی شیب دار ، 176 هکتار غرس نهال مثمر داشتیم که 157 هکتار آن زیتون بوده است که جهاد کشاورزی علاوه بر تهیه نهال ، عملیات کشت را نیز بصورت رایگان انجام داد و آبیاری یکساله این باغات را بر عهده گرفت.

مهندس ایل امان مختوم نژاد کارشناس باغبانی جهاد کشاورزی کلاله هم گفت : توسعه باغات در کلاله بخصوص زیتون در اراضی شیب دار علاوه بر منافع مادی برای بهره بردار ،کمربندی سبز را در دامنه کوهها بوجود می آورد که ضمن حفظ خاک از فرسایش ، در جلوگیری از سیلابها نیز موثر است .

مهندس مختوم نژاد گفت : در طی سال تمامی کارشناسی ها از عملیات کشت و داشت برای باغدار رایگان است .

علیزاده مدیر جهاد کشاورزی کلاله هم در ادامه این گفتگو اظهار داشت : توسعه باغات مثمر ، ضمن ایجاد بستر ّاشتغال پایدار برای هر چهار هکتار؛ یک نفر ، موجب افزایش بهره دهی عرصه خاکی هم نسبت به محصولات دیگر می شود .

بر اساس پیش بینی های انجام شده در سال آتی کشاورزی 96-95 ، کشاورزان در عرصه 650 هکتار از اراضی شیب دار خود با کمک جهاد کشاورزی اقدام به ایجاد باغات مثمر ، عمدتاً زیتون نمایند .

جلیل فرشادی باغدار زیتون که برای تهیه گزارش به باغ وی در اراضی شیب دار اطراف روستای صوفیان رفته بودییم در گفتگوی با ما گفت : ده هکتار باغ زیتون دارم که با توجه به هفت ساله بودنش ، انشاء ا… امسال هرهکتار دو تن بار خواهد داد. وی قیمت هرکیلو زیتونی که بفروش رسانده را چهار هزار تومان اعلام کرد و گفت : بخشی از زیتون باغ روغنی است که حدود دو ماه دیگر برداشت می شود .

فرشادی به مشکلات باغداران اشاره کرد و گفت : نداشتن صنایع تبدیلی و مرکز خرید در شهرستان هزینه را برای باغدار بالا می برد لذا ضرورت دارد دولت برای کمک به ایجاد صنایع تبدیلی این محصول مساعدت های تسهیلاتی بلند مدت با منفعت کمتر را در نظر بگیرد . وی از باغداری اظهار رضایت کرد .

برداشت زیتون از باغات کلاله آغاز شد

 

برداشت زیتون از باغات کلاله آغاز شد

 

برداشت زیتون از باغات کلاله آغاز شد

 

 

گزارش تصویری

جدیدترین اخبار

فرماندار کلاله با صدور پیامی روز ملی ایمنی و حمل و نقل را تبریک گفت.
در جهت ارائه خدمات به مردم و ارتقا رضایتمندی و رفع محرومیت از روستاهای شهرستان؛ میز خدمت فرماندار و مدیران خدمات رسان شهرستان کلاله در روستای کورلر بخش پیشکمر کلاله برپا شد.
فرماندار کلاله در نشست با خادمیاران رضوی شهرستان گفت: وجود حرم مطهر امام رضا (ع) در شرق کشور مایه افتخار ما ایرانیان است و همه ما رسالت خطیری در امر حفظ و ترویج فرهنگ رضوی داریم.
فرماندار کلاله در جلسه ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبتهای مذهبی شهرستان گفت: ایجاد جامعه اسلامی با حاکمیت اسلامی هدف اهل بیت بود و یکی از وظایف مهمی که ما داریم معرفی صحیح اهل بیت به عنوان الگوهای حقیقی است.
فرماندار کلاله در اولین جلسه کارگروه ساماندهی گندم ، آرد و نان شهرستان در سال ۱۴۰۴ گفت: در سال گذشته میزان ۶۰ تن آرد ترمیمی و مناسبتی به این شهرستان اختصاص یافت که در بین خبازان توزیع شد.
صبح امروز مراسم غبارروبی آستان مقدس امامزاده عبدالله (ع) کلاله با حضور فرماندار، امام جمعه، خانواده معظم شهدا و جمعی از مدیران شهرستان برگزار شد.